TOP 8 geriausių mitybos patarimų

Norite pakeisti savo gyvenimą? Tada pradėkite nuo to, ką valgote! Visi žinome, kad tinkama mityba yra raktas į sveikatą ir ilgaamžiškumą. Mes paruošėme jums naudingų patarimų sąrašą, kuris padės jums mėgautis kiekvienu valgiu ir būti puikios formos!

8 geriausių tinkamos mitybos rekomendacijų

1) BE DIETŲ

Jokiu būdu neturėtumėte baduoti ir alinti savo kūno siaubingomis dietomis! Tokių patyčių rezultatas neišvengiamai bus maistinių medžiagų trūkumas, ir tai yra didžiulis stresas mūsų organizmui. Vietoj trokštamo svorio metimo gausite priešingą efektą: laikui bėgant kūnas pradės aktyviai kaupti energiją riebalų sankaupų pavidalu.

2) MAŽOS porcijos

Mitybos specialistai rekomenduoja valgyti nedidelius patiekalus 5-6 kartus per dieną. Tokiu atveju reikia stengtis valgyti maistą kiekvieną dieną tuo pačiu metu.

3) DAUGIAU Vaisių ir daržovių

Daržovės ir vaisiai būtinai turėtų būti įtraukti į jūsų dienos racioną: jie padeda normalizuoti medžiagų apykaitą. Tavo kūnas tau padėkos!

4) DAUGIAU VANDENS

Kiekvieną dieną gerkite mažiausiai 2 litrus vandens! Pabandykite klausytis savo kūno ir likti hidratuotas. Taip pat rekomenduojama mažiau naudoti saldžius gazuotus gėrimus, kavą ir arbatą (išskyrus žalią be skonio).

5) MAISTAS BE SMARTFONO

Valgydami negalite pavartyti socialinių tinklų kanalo, kalbėtis telefonu ar žiūrėti televizoriaus. Susikoncentruokite ties patiekalo skoniu ir linksminkitės.

6) NETRAUKTA

Kepimo metu maistas praranda naudingas savybes. Dėl šios priežasties verta pirmenybę teikti virtai mėsai ir garuose virtiems patiekalams. Nepamirškite ir salotų: kaip padažą geriausia naudoti alyvuogių aliejų.

7) PUSRYČIAI YRA PAGRINDINIS MAITINIMAS

Visiškai nepraleiskite pusryčių! Jie padeda mūsų kūnui atsigauti po nakties miego ir pradėti medžiagų apykaitos procesus.

8) SPALVAUS MAISTAS

Pasak kai kurių mitybos specialistų, mūsų maistas turėtų būti „spalvingas“. Pavyzdžiui, idealios salotos gali būti raudoni pomidorai, apelsinų morkos, žali agurkai, balti kopūstai ir kt.