7 geros mitybos patarimai, kurie veikia kiekvieną dieną

Naujų įpročių ugdymas nėra lengva užduotis, kurią „Grow Food“ gali jums padėti. Valgyti galite bet kuriuo gyvenimo ritmu. Mes pasirūpiname visais sunkumais.

Tęsiame mokomąją programą apie tinkamą mitybą ir šiandien išsiaiškinsime, kaip pereiti prie PP meniu, kokie paprasti įpročiai tai padės ir ką reikia valgyti, kad taptumėte lieknesni ir jaustumėtės geriau. Pradėkime nuo pagrindinių sąvokų.

PP principai

Tinkama mityba iš pradžių reikalauja tam tikro įpročio ir pastangų. PP remiasi trimis principais, kurie yra dėl šios rūšies maisto racionalumo:

  • Įvairi dieta.
  • Kalorijų kontrolė ir BJU pusiausvyros palaikymas.
  • Kiekvieną dieną laikomasi pasirinktos dietos.

Perėjimo prie PP pradžioje turite turėti maisto dienoraštį ir naudoti kalorijų skaičiuoklę. Laikui bėgant to poreikis išnyks; puikiai išmanysite produktus, kuriuos vartojate kiekvieną dieną.

Mes rekomenduojame nuolat laikyti maisto dienoraštį, kad sužinotumėte, kaip sudaryti dietą tam tikriems tikslams pasiekti, taip pat stebėti kūno reakciją. Galite atidaryti maisto prekių sąrašą bet kuriai dienai ir išsiaiškinti, kas verčia tinti, persivalgyti ar prisideda prie svorio metimo.

PP patarimai kiekvienai dienai

Sutrinkite maistą ir sumažinkite porcijas. Tai lengviausias būdas pereiti prie tinkamos mitybos be pertraukų. Jūsų kūnas nejaučia alkio, o tai reiškia, kad norą valgyti ką nors kenksmingo galima lengvai įveikti.

Paprastus angliavandenius pakeiskite sudėtingais. Netikėkite mitu, kad be saldumynų, šokolado, deserto, kavos su pienu ir cukrumi pradėsite mąstyti lėčiau. Energijos užtenka sunkiausiam protiniam darbui iš kruopų, kietųjų makaronų ir šviežių vaisių. Svarbiausia, nepamirškite suskaičiuoti kalorijų kiekio.

Maisto produktų linijose apskaičiavome jums kalorijų kiekį. Jūs tiesiog turite mėgautis patiekalų skoniu.

Nevalgykite kelyje. Viena bandelė ar treniruoklių juosta gali išnaikinti jūsų svorio ar sveikatingumo pastangas, jei balansuojate ties savo kalorijų riba. Pasąmonėje užkandžių nelaikome maisto vartojimu, organizmas labai greitai vėl paprašys maisto.

Gerkite daug švaraus vandens. Banalūs patarimai, mes suprantame, bet šildytuvai ar oro kondicionieriai įsijungs, o jūsų oda pradės suteikti daugiau drėgmės, gerklė išsausės ir gudrus kūnas paprašys angliavandenių gėrimų – limonado, arbatos, kavos. Jis jaučiasi blogai – šalta, paskui karšta – ir jis nori dopaminų. Išgerkite 1-2 stiklines vandens – ir suprasite, kad dingo troškulys, taip pat noras sulaužyti dietą puodeliu latte.

Bet negerkite valgio metu. Suvalgysite daugiau nei planuota, o vėliau pajusite sotumą, kai vanduo ištempia jūsų skrandžio sienas. Gerkite 15–20 minučių prieš valgį, kad sumažintumėte porciją.

Vakarienė su baltymu. Vakarienė turėtų būti sudaryta iš lengvai virškinamų baltymų (žuvies, vištienos, kalakutienos, kefyro) ir šviežių žalių daržovių. Jei per dieną „nesurūšiavote“ angliavandenių, tai vakare galite sau leisti bet kokias salotas, kurios „telpa“ į kalorijų kiekį.

Nebadaukite. Jei esate alkanas, sulėtinkite medžiagų apykaitą ir, turėdami mažai kalorijų, galite pradėti priaugti svorio.

PP meniu kiekvienai dienai


Augink maistą kasdien visą dieną

„Daily“ linijos dienos kalorijų kiekis yra 1400 kcal. Tai yra 4 sveiko ir skanaus maisto patiekalai kiekvieną dieną.

O dabar pabandykime kiekvienai dienai pasirinkti meniu variantus, kurie būtų ne tik naudingi ir atitiktų tinkamos mitybos kanonus, bet ir teiktų skonio bei estetikos malonumą.

Pusryčiai – avižiniai dribsniai su mėlynėmis, kiaušinienė, šokoladiniai blynai.

Antri pusryčiai – sūrio pyragai, varškės pyragas, salotos iš šviežių daržovių.

Pietūs – plovas su vištiena, vištienos kotletai su dribsniais, kietųjų kviečių makaronai su mėsos kukuliais.

Popietės užkandis – burokėlių salotos su feta, julienne, cukinijomis ar špinatų blynais.

Vakarienė – kepta vištienos krūtinėlė su pomidorais, tuno paštetas su špinatais, mėsos pyragas.

Jei dar nežinote, nuo ko pradėti ar kaip apsirūpinti tokia įvairiapuse mityba, tuomet galite pasirinkti jau paruoštą sprendimą. „Grow Food“ ekspertai sukūrė kelias maisto linijas kiekvienai dienai. Tinkama dieta priklausys nuo jūsų tikslo ir pradžios, kai nuspręsite pakeisti savo mitybą. Jau apskaičiavome kiekvieno patiekalo kalorijų kiekį. Visi valgiai yra atskiruose induose ir paruošti kiekvienam valgiui. Tačiau svarbiausia yra meniu sudėtis. Kiekvieną dieną valgysite skaniai ir įvairiai